TJÄNSTER

Har du just skaffat trädgård, byggt nytt hus eller vill förändra den trädgård du redan har?

Trädgårdsdesign

Oavsett om du har en helt ny trädgård eller en gammal finns alltid mycket att tänka på. Kanske har du många egna idéer som du behöver hjälp med att samla ihop till en helhet, eller ingen idé alls och vill ha någon annans åsikter och goda förslag.


Det är många som känner sig lite osäkra inför att anlägga en trädgård, eller rättare sagt planera en trädgård. När du äntligen bestämt dig för att göra något åt trädgården kan det därför kännas tryggt att få professionell hjälp av någon som har lång erfarenhet och kunskap om hur det blir både funktionellt och vackert. Det gäller allt ifrån att välja ut nya växter och träd, planera en trivsam uteplats för avkoppling till att förverkliga drömmen om en damm eller ett vinterbonat växthus.

Jag hjälper dig med allt från grundplanering och layout av trädgården, utformning av uteplatser, rabatter och husplacering till val av material, plattor, växter, möbler och tillbehör.


Jag arbetar med alla typer av utemiljöer. Från helt nya trädgårdar, historiska utemiljöer, takterrasser, innergårdar och poolanläggningar till parker, hotell och golfbanor, befintliga trädgårdar, balkonger och radhustomter.

Trädgårdskonsultation

Trädgårdsdesign

Växtförsäljning och anläggning

Att få sin trädgård designad, helt eller delvis, betyder inte att man som tomtägare helt lämnar ut sig åt någon annas idéer som sen måste följas exakt. Jag vill att den som ska bo och leva med trädgården i största möjligaste mån är med och påverkar resultatet.Jag arbetar tillsammans med dig, lyssnar på dina önskemål och hjälper dig planera den trädgård just du vill ha.Eftersom det är du som ska leva med trädgården och ta hand om den framöver tycker jag att det är viktigt med ett gott och tryggt samarbete. Jag är lyhörd för dina önskemål men kommer med konkreta förslag och personliga tips om design som passar just dig och den tomt du har.


Du får själv välja hur mycket hjälp du vill ha, vilka delar av trädgården som ska designas och i vilken omfattning jag ska vidareutveckla mina idéer. Oavsett vad, så börjar vårt samarbete med en trädgårdskonsultation. 

Jag gör sen skalenliga ritningar på kontoret som visar dig exakt hur din trädgårds layout skulle kunna se ut, väljer ut material och växter,  gör planteringsbeskrivningar och föreslår även möbler och tillbehör.

Men, det är du som bestämmer vad och hur mycket jag ska göra.  


Jag beställer växter direkt från landets ledande odlare. Det garanterar god kvalité och färska växter. En gång i månaden under odlingssäsongen  kommer en leverans direkt till min gårdsplan och Du har möjlighet att förbeställa och handla växter av mig. Vid större beställningar körs växterna direkt hem till dig med lastbil. Vi kan även hjälpa till med leveranser vid färre antal växter. 

 

Du kan beställa allt ifrån buskar och träd till bärbuskar, perenner, häckar och klängväxter, rosor och barrväxter, stora färdigvuxna solitärbuskar och helt färdiga häckar, bambupinnar och trädstöd, bevattningssäckar, jättestora krukor med perenner, vanliga och lite mer ovanliga växter. Från små till riktigt stora storlekar. Läs mer under rubriken Växtförsäljning ovan.   

                  

 

Behöver du hjälp att välja ut växter så att det passar för din jord, rätt läge och zon, hjälper vi till med det också! 

 

Vi samarbetar men flera företag som kan hjälpa dig med grävning, anläggning och plantering av växter. Beroende på ort hänvisar vi gärna till din närmaste trädgårdsanläggare.   

Förbered dig

Genom att skriva ner sina egna och familjens tankar och idéer innan det första mötet får jag vid besöket en inblick i de önskemål som finns. Ju mer du förbereder dig desto större chans är det att trädgården blir precis vad du önskat dig.


En god hjälp kan vara att klippa ut bilder ur tidningar eller markera bilder i böcker som du sedan visar mig. Saknar du helt idéer är det inte något problem, jag kan presentera helt oberoende lösningar för trädgården för den som önskar.


Det är viktigt att man funderar över hur mycket tid och lust man har att sköta om den färdiga trädgården, vilken ekonomi som finns för att anlägga den och vilken tidsplan som gäller.


För att kunna designa din trädgård behöver jag en tomtritning där ditt hus och eventuella andra byggnader finns inritade. Skalan ska vara minst 1:100 eller så att tomten får plats på ett A3 papper. Saknar du tomtritning, kontakta ditt kommunkontor i god tid innan mitt besök.

Prisuppgifter

Första timmen kostar alltid 1500:- för nya kunder och därefter debiteras 1200:- per timme oavsett arbetsuppgift.  För att genomföra ett hembesök (trädgårdskonsultation) och göra en första skiss behövs 3-5 timmar för en normalstor trädgård. Krav är att kunden tillhandahåller ett väl fungerande ritningsunderlag. Se gärna film ovan.     


En trädgård som därefter ska designas fullt ut med fullständiga ritningar, växtförteckningar och kanske också planterings- och skötselbeskrivningar kostar från 12000:- (radhus) till 25000:- (större villatomt) och uppåt beroende på omfattning och trädgårdens storlek.  Prisuppgift lämnas alltid vid intresse. 


Reskostnad tillkommer med 50:-/mil för bil samt 450:-/restimme. Bor du långt bort kanske tåg kan vara ett bättre alternativ om du är villig att lämna och hämta på stationen. Annars är du välkommen hit med dina ritningar. Priser finns i högra spalten på denna sida.


Detta kan tillkomma i kostnad beroende på var du bor: Trängselavgifter, parkeringsavgifter,  vägtullar och färjekostnader.


Samtliga priser är inklusive moms. Företaget har F-skatt och gällande ansvarsförsäkring.

Tyvärr kan du ej utnyttja ROT-avdrag på mina tjänser.

Titta gärna på denna film så får du hjälp med hur du kan förbereda dig inför ett hembesök.

Under ett par timmars hembesök i din trädgård hinner vi gå igenom trädgårdens förutsättningar och prata om dina önskemål och tankar om trädgården i framtiden. Vi börjar med en promenad runt i trädgården där vi gör en analys över vad som är bra och dåligt och hur man skulle kunna förändra den.


Naturligtvis har du samtidigt chans att fråga om saker du undrar över gällande skötsel och odling. Du gör minnesanteckningar för din egen del, jag antecknar det vi fortsättningsvis ska arbeta med.


Efter promenaden sätter vi oss ner inomhus och vi arbetar fram en lösning på det du önskat hjälp med. Du kan få mina förslag på ny utformning, veta vilken typ av växter och material som passar eller hur du ska göra vid en anläggning. Jag  skissar på din skalenliga tomtritning och du skriver ner kommentarer och annat du behöver komma ihåg.


Denna ritning får du behålla när jag åker hem. Den kan du sen använda som underlag om du själv vill fortsätta anlägga eller bygga om din trädgård. Om du vill ha mer hjälp att designa trädgården och önskar mer utförliga ritningar som kan lämnas till en trädgårdsanläggare använder jag skisserna och mina egna anteckningar som underlag för det fortsatta arbetet.En trädgårdskonsultation med hembesök är en bra start för husägaren, som kan ta första steget mot en ny trädgård.


 


Konsultationen kan beröra hela trädgården eller bara en liten utvald del av den hela. Många av mina kunder känner att de är nöjda med ett par timmars konsultation och att de sen kan gå vidare på egen hand.