RADHUSET

RADHUSET

DESIGN och FOTO: HELENA ÅHLUND HEDSTRÖM © 2024

Radhusträdgårdar och små tomter är inspirerande att planera men det kan vara en utmaning att få plats med allt. Dessutom ligger trädgårdarna i radhuslängor tätt och har ofta mycket insyn. Så var det i Bromma där jag designade den här fina trädgården med flera olika uterum i klassiskt tema.


Fastän trädgården inte är så stor som radhusägaren önskade, har den flera olika rum för avkoppling, odling, sällskapsspel samt matplats. Här leder grusade gångar runt i trädgården och man passerar genom häckar och förbi vackra perennplanteringar och porlande vatten. Känslan av natur förstärks av trämöblerna som står strategiskt utplacerade för att nå alla dagens soltimmar. 


Rummen avdelas med meterhöga häckar för att förstärka rumsindelningen. Känslan i trädgården blir då både lugnande och inspirerande men också mysig och lummig. På bilderna har häckarna i tomtgräns ännu inte vuxit upp till önskad höjd och den tänkta pergolan inte byggd än. 


Färgerna går i lugnande grönt, blått och vitt med inslag av lime och ljusgröna toner. Gruset är en gulmelerad sjösten som ger en varm känsla.


Trädgården har sedan den designades och anlades bytt ägare.