Växtförsäljning

VÄXTFÖRSÄLJNING

Fina och friska växter till din trädgård. 

Trädgårdsmakaren samarbetar med flera av landets bästa odlare av buskar, träd och perenner. Jag har noga valt ut de som visat sig leverera bäst och friskast växtmaterial.


Om du ska anlägga en ny trädgård är kostnaden för växter ofta stor. När man betalar mycket vill man också ha kvalitet. 


Fördelen med att beställa direkt från odlaren är att växtern skötts exemplariskt fram till dagen för leverans. I butik vet du tyvärr inte hur länge de har stått och hur de skötts under tiden, vilket kan vara en nackdel för den fortsatta överlevnaden. Med andra ord får du färska och friska växter om du handlar av oss.

Jag tar noga hand om dina växter tills du hämtar dem här, vilket bör göras snarast nog för att komma i jorden direkt. Jag besiktar noggrant alla växter direkt vid avlastning från lastbilen så att de inte har skador på stammar, grenar eller skav från uppbindning. De får heller inte ha sjukdomar, angrepp av skadedjur eller se fulväxta ut. För mig är det viktigt att de har en jämn fördelning av grenar, är välväxta och har karaktären för sin sort. 


Växterna kommer med lastbil direkt till mig på Björktorps Gård i Nyköping eller vid större beställningar direkt hem till din dörr helt utan extra kostnad.

Vid mindre beställningar hämtar du dem här eller bokar frakt hem till dörren mot extra kostnad. Då kommer jag personligen och lastar av växterna hos dig och kan även hjälpa till att ställa ut dem på rätt plats (timarvode tillkommer).


Kom gärna med önskemål på växter och storlekar så får du en offert. Eller be om hjälp så väljer jag ut dina växter (timarvode tillkommer).

Vad kan du beställa ?

Du har under säsong  möjlighet att beställa hembåde stora och små partier med växter med 2-3 veckors leveranstid.


Det finns möjlighet att beställa i stort sett allt som finns på marknaden i fråga om arter, sorter och storlekar tack varde det stora kontaktnät som både jag och mina leverantörer har. Det finns små häckplantor eller helt färdigvuxna häckar, träd i alla storlekar från små ungträd till riktigt stora äldre exemplar. Jag kan även ta hem perenner i små och stora krukor, solitärbuskar som är flera meter höga eller i "vanlig" storlek, prydnadsgräs, klängväxter, frukt & bärbuskar, barrväxter och alléträd. 


Udda sorter kan ha något längre leveranstid, och tidigt och sent på säsongen kan växterna också vara slut i lager, så beställ i god tid. Normalt sett kan jag få fram allt förutom ettåriga sommarblommor. Du kan också beställa höstlök som tulpaner, allium och narcisser. 


Prismässigt håller jag ungefär samma nivå som i vanliga butiker. Jag vill inte konkurrera om priset utan värdesätter att jag med stolthet kan leverera bra varor.